9 Ekim 2013 Çarşamba

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel sanatlar fakültelerine girerek sanatsal bir hayata adım atmayı başarmak iç mimar veya resim öğretmeni hedefi ile hareket eden binlerce genç insan var. Güzel sanatlar fakülteleri giriş için üniversitelerin daha önceden açıkladığı tarihlerde yetenek sınavına girerek yetenek sınavında başarılı olmaz size güzel sanatlar fakültesinin kapılarını ardına kadar aralıyor. Yetenek sınavlarına hazırlanmak çoğu zaman kendi başınıza çalışarak başarabileceğiniz bir unsur değil! Çünkü belirli çizim tekniklerini öğrenmek ve gereken el istidatını oluşturmak için uzun soluklu bir çalışma ile profesyonel bir kişiden yardım almanızı gerektiriyor.


Güzel sanatlar liselerinde okuyan öğrenciler avantajlı gibi görünsede aldıkları eğitimin yetersizliği yetenek sınavlarında başarılı olmalarına ciddi bir engel oluşturuyor. Çok iyi karakalem çizmek yada resim yapmak yetenek sınavını kazanacağınızın garantisi olamaz neden mi?

Yetenek sınavı esnasında çizmeniz istenen obje yada nesneyi belirli kriterler ve resim tekniklerini dikkate alarak çizmelisiniz. Güzel sanatlar fakültesine girebilmek amacıyla sizinle birlikte sınava giren diğer adaylar arasında kendi adınıza avantaj sağlayarak bir adım öne geçmek için güzel sanatlara hazırlık kursu yerinde bir karar olabilir.

Güzel sanatlar fakültelerinde; grafik, seramik, heykel, resim, çizgi film, cam ve baskı sanatları bölümleri için her yıl yüksek sayıda başvuru olması nedeniyle güzel sanatlara hazırlık yetenek sınavlarında başarılı olarak hedefinize ulaşmak için en iyi olmanızdan başka çareniz yok gibi.. Sınav sonrasında başarısız olan adaylar ek kontenjanları araştırarak kayıt olabilmek için mücadele etseler bile favori üniversitelerin marka bölümleri çoktan kapılmış oluyor. Açıkçası sadece fakülte okumak için sıradan bir güzel sanatlar üniversitesine kayıt yaptırmak gelecek için kaygı verici olabilir.

Eğitim sisteminin eksikliği nedeniyle herhangi bir üniversiteye girebilmek için kurs'a gitmekten başka bir çarenin olmadığı Türkiye'de güzel sanatlar üniversitesi giriş koşullarından olan yetenek sıvanı geçmenin tek yolu güzel sanatlar hazırlık kursuna gitmek.. Tabi olağanüstü bir kabiliyetiniz varsa o zaman durum değişebilir. Fakat ilginç olan mükemmel ve süper ötesi resim yapan kişiler bile resim teknikleri konusunda deneyimsiz olduklarından dolayı elenebiliyorlar.

Yetenek sınavlarına hazırlanmak demek yaklaşık olarak 8 aylık ciddi bir resim eğitimi almaktan ve günde en az 4 saat çalışmak anlamına geliyor. Aldığınız eğitim karşılığında aylık olarak 500 ile 1.000 tl arasında değişen fiyatlarda bütçe ayırmanız kesinlikle şart. Kaliteli eğitim, güvenlik ve en önemlisi iyi bir hazırlık dönemi geçirebilmeniz için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan güzel sanatlara hazırlık kurslarını seçmeniz kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder